bugün
yenile
    1. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "dünya görüşüm" adlı röportaj biçiminde ilerleyen kitabında, tabu ahlakını "size gerekçesini vermeden, yasakları gösteren bir dizi ahlak." şeklinde tanımlayan yazar ve felsefeci. tabu ahlakının neler olduğuna dair de şöyle bir ilavede bulunuyor: "bunlar en nihayetinde uygarlık düzeyine bağlı. tabu ahlakı ilkel anlayışın göstergesidir. sanırım bu, başkasının çanağından yemenizi yasaklayan ilkel toplumlardan kalan tek ahlak türüdür. yese idiniz ölürdünüz belki: bunun gibi bir sürü düzen var. hatırlatırım, dahomey kralı'nın belirli bir yöne bir süre bakması yasaklanmıştı. çünkü ülkelerinin bu bölgelerinde fırtınalar yaratmasından korkuluyordu. boyuna çevresine bakmak zorunluluğunda idi."
    2. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ''ahlak değerlerinin öznelliğine ilişkin savlar nasıl çürütülebilir bilmiyorum, ama keyfi bir zalimliğin yanlış olmasının tek nedeninin bundan hoşlanmayışım olduğuna da kendimi inandıramıyorum.''
    3. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      " eğitimin amacının zihinsel özgürlük olduğu bir dünya isterdim. gençlerin aklını, onları bütün hayatları boyunca nesnel kanıtların oklarından koruyacak olan bir zırhın içine sokmamalı. dünyanın açık kalplere, aydın insanlara ihtiyacı var ve bunu statik sistemlerle elde edemeyiz. " demiştir. keşke kendisiyle semaver çayımızı yudumlarken bir sohbet etseydim. öyle konuşmaya değer, öyle güzel düşünceli bi adam.
    4. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ''birlik içinde eriyen, her işte muvaffak olur.''
    5. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "ne kadar az bilirseniz, o kadar şiddetle savunursunuz."
    6. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ''bazı insanların bizim hoşlanmayacağımız şeyleri söyleyebileceğine alışmalıyız.''
    7. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "aşktan korkmak yaşamdan korkmaktır ve yaşamdan korkanlar zaten dörtte üç oranında ölmüşlerdir."
    8. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      “manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işin çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır” demiş ve isabetli bir tespit yapmıştır.
    9. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "itirazla karşılaştığınızda, eşinizden veya çocuğunuzdan bile geliyor olsa, otoritenizle değil akıl yürütmeyle karşılık verin. otoriteye dayanan bir zafer gerçek dışı ve zahiridir."
    10. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      1870-1972 yılları arasında yaşamış, son yüzyılın, hatta belki de son bin yılın en erdemli düşünürülerinden biri. britanyalı. bir insan herhangi bir konuda yanılmaz mı lan, inanılmaz bir zihin yapısı. kendisi, hayran olduğum nadir insanlardandır. (bkz: noam chomsky) *** ekleme; kendisi ailesinden kalan yüklü miktarda bir mirası ihtiyaç sahipleri arasında bölüştürüp, ömrünün kalanında gerçekten emek verip çalışarak ihtiyaçlarını giderecek parayı kazanmış, öyle hayatta kalmıştır. tıpkı, kropotkin gibi. vay be!
    11. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "insanlar bilgisiz doğar, aptal değil. eğitilerek aptal olurlar." ii dedin kral